Pozvedněte slabé!

Veřejná sbírka Nadace EURONISA            EURONISA

Sbírka probíhá až do konce roku 2019 a její výtěžek bude použit na provoz služeb Oblastní charity Rumburk.

Zásadou sbírky je – „Kde peníze vybereme, tam je také rozdělíme“.

Leták VS 2019-RumburkPřispět do sbírky se dá i pomocí  SMS ve tvaru DMS EURONISA 30 na číslo 87777. Pokud zaměníte 30 za číslo 60 či 90, pomůžete dvoj až trojnásobně nebo bezhotovostně a bezplatně na konto sbírky č.  705 705 705 / 2700.

V Rumburku mohou lidé přispět do tří pokladniček, které jsou umístěny v prodejnách:

Pokladničky budou v prodejnách umístěny do 30.11.2019. Majitelům jednotlivých firem tímto velmi děkujeme za vstřícnost, pomoc a ochotu.  Poslední možnost, kdy budou moci  občané přispět na provoz sociálních služeb Oblastní charity Rumburk, bude předvánoční  akce města Rumburk - Rozsvícení Vánočního stromu. Na této akci bude Oblastní charita Rumburk opět prezentovat své služby a zde bude umístěna  také pokladnička sbírky Pozvedněte slabé!.

V sídle Oblastní charity Rumburk (ul. Sukova 1055/24, ve dvoře u Městské policie) je možné také přispět, a to nejen v celém průběhu konání veřejné sbírky, ale také na Dni otevřených dveří organizace (27.9.2019). V sídle organizace můžete také získat i sbírkový předmět v podobě kovového žetonu do nákupního košíku s karabinkou. Sbírkový předmět je možné získat, pokud přispějete do veřejné sbírky min. 30,-Kč.

Ve stavu nouze se pracovníci rumburské charity nestihli ani zastavit
12. listopadu 2020 Zprávy od nás

Ve stavu nouze se pracovníci rumburské charity nestihli ani zastavit

Je nasnadě, že cesta Rumburských novin vedla v době distanční výuky a vyhlášeného nouzového stavu za ředitelkou Oblastní charity v Rumburku Martinou Škodovou, která se svým týmem pracovníků a dobrovolníků odvádí obrovský kus práce. A co se vlastně děje za zdmi této instituce nám velmi ochotně a podrobně popsala. Jak mnozí zaznamenali, Oblastní charita Rumburk i ve stavu nouze má pro všechny své klienty otevřeno.

Každý pomáhá jak může
26. března 2020 Zprávy od nás

Každý pomáhá jak může

Reagujeme na potřeby, našili a vydali jsme již 577 kusů roušek.

Obsah sbírkových kasiček zůstane v Rumburku
2. prosince 2019 Zprávy od nás

Obsah sbírkových kasiček zůstane v Rumburku

Oblastní charita Rumburk, coby realizátor sbírky Nadace EURONISA – „Pozvedněte slabé!“, rozpečetila sbírkové kasičky. Jejich obsah, tedy vše, co jste darovali, čím jste do kasiček přispěli, zůstane v Rumburku.

Výroční zpráva za rok 2018 vypovídá o smysluplnosti naší práce
10. července 2019 Charita Česká republika

Výroční zpráva za rok 2018 vypovídá o smysluplnosti naší práce

Přehled činnosti Charity Česká republika za loňský rok svědčí o nasazení profesionálů, obětavosti dobrovolníků i štědrosti tisíců dárců.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou
19. června 2019 Charita Česká republika

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!
21. května 2019 Charita Česká republika

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.