Náš výtěžek

Každý pomáhá jak může
26. března 2020 Zprávy od nás

Každý pomáhá jak může

Reagujeme na potřeby, našili a vydali jsme již 577 kusů roušek.

Charita nabízí lidem také pomoc pro duši
19. března 2020 Charita Česká republika

Charita nabízí lidem také pomoc pro duši

Řada lidí teď tráví většinu času doma, případně se přesouvá pouze mezi prací a domovem. Někteří se tak ocitli v sociální izolaci, což se může odrazit na psychice a následně i na jejich fyzickém zdraví. Jiní zase nově tráví většinu dne v nevelkém prostoru s vícečetnou rodinou, a tak mohou čelit nezvyklým situacím a problémům od ponorkové nemoci až po domácí násilí. Charita proto zveřejňuje přehledný seznam krizových linek a dalších míst, kde je možné hledat psychickou nebo i duchovní podporu.

Kde vám v Charitě poradíme
17. března 2020 Charita Česká republika

Kde vám v Charitě poradíme

Omezené vycházení, nutnost postarat se o své blízké, snížený příjem z důvodů péče o děti. To je jen malý výčet nových situací, v nichž se řada lidí ocitá kvůli epidemiologickým opatřením. Mnozí možná nevědí, že by jim s problémy mohla pomoci Charita.

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!
16. března 2020 Charita Česká republika

Charita vyzývá: Pojďme všichni nosit roušky!

Všichni se teď přesouváme jen mezi prací, domovem a obchody s jídlem. Další krok, který bychom měli společně udělat, je začít nosit roušku. Třeba tu ušitou doma. Nebo klidně šátek či šálu. Důležité je mít na veřejnosti zakrytý nos a ústa.

KARANTÉNA - omezení služeb organizace
16. března 2020 Zprávy od nás

KARANTÉNA - omezení služeb organizace

V souvislosti s výskytem infekčního onemocnění COVID-19 a v souvislosti s Usnesením Vlády ČR, která uvalila na celou Českou republiku od 16.3.2020 KARANTÉNU, jsou služby Oblastní charity Rumburk omezeny na bezkontaktní formu.

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným
12. března 2020 Charita Česká republika

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným

Situace ve světě i u nás se v souvislosti s rizikem šíření koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19, každý den mění.