Archiv

Týden NZDM 2020
1. září 2020 Pro média

Týden NZDM 2020

K čemu jsou nízkoprahové kluby? Přijďte pobýjt do klubu „Žijeme spolu“ při Oblastní charitě Rumburk v rámci Týdne nízkoprahových klubů. V rámci tohoto týdne pořádáme akce a ukazujeme tak činnost nízkoprahových klubů veřejnosti, školám, sousedům, firemním dárcům a dalším.

Druhá vlna koronaviru je na obzoru – a na mobilní hospice se zapomnělo
20. srpna 2020 Charita Česká republika

Druhá vlna koronaviru je na obzoru – a na mobilní hospice se zapomnělo

Zdravotní sestry a lékaři domácích hospiců jsou pracovníky tzv. první linie, kteří se starali o nejohroženější skupiny během jarní pandemie covid-19. Přestože byli při výkonu své práce vystaveni riziku nákazy onemocněním covid-19 stejně jako pracovníci zařízení lůžkové péče či zdravotnické záchranné služby, nevztahuje se na ně dotační program Ministerstva zdravotnictví určený k vyplacení mimořádných odměn. Odměny pro nemocnice jsou plošné – tedy i tam, kde byl provoz omezen. Zvýšené nasazení zaměstnanců domácích hospiců není ohodnoceno vůbec.

Podporujeme plnou teritorialitu exekutorů
10. června 2020 Charita Česká republika

Podporujeme plnou teritorialitu exekutorů

Nedostatek pracovní síly, administrativní a finanční náklady v řádu stovek tisíc až milionů korun, negativní dopady na výkonnost zaměstnanců a tím celého podniku. To je jen část negativních jevů, které provázejí současný systém exekučního vymáhání. Shodli se na tom odborníci na setkání s novináři, jež se konalo 8. června v prostorách Charity Česká republika.

Výzva ministru školství k práci s rodiči-cizinci
20. dubna 2020 Charita Česká republika

Výzva ministru školství k práci s rodiči-cizinci

Žijí v České republice a normálně chodí do školy. Děti, jejichž rodným jazykem není čeština, se ale mohou stát obětí současné situace, která jim přístup ke vzdělání dost komplikuje. Charita Česká republika se proto spolu s dalšími organizacemi obrací dopisem na ministra školství. A vyzývá ho, aby zajistil informování rodičů-cizinců o současné situaci a aby podpořil školy v lepší komunikaci s nimi po dobu uzavření škol.

Tři králové proti viru
9. dubna 2020 Tříkrálová sbírka

Tři králové proti viru

Přichází čas, kdy budeme kromě epidemie nemoci covid-19 řešit také její důsledky. Přijatá bezpečnostní opatření uvrhla do nepříznivé situace desetitisíce lidí a zdaleka ne všem postačí k jejímu vyřešení schválená státní podpora. Základní životní potřeby těmto lidem pomůže zabezpečit Charita Česká republika. Část prostředků uvolní také z výtěžku Tříkrálové sbírky, konkrétně z tzv. krizového fondu.

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku
8. dubna 2020 Charita Česká republika

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku

Pandemie onemocnění covid-19 nezná hranice, stejně jako pomoc v boji proti ní. Přestože se v současné době plně zaměřujeme na ochranu našich klientů před nákazou, především seniorů v zařízeních sociální péče a lidí z ohrožených skupin, kritický vývoj situace v Itálii a Španělsku nemůžeme nechat bez odezvy. Masivní šíření koronaviru způsobilo, že jejich zdravotnictví kolabuje, počet úmrtí stoupá a život v zemi je prakticky paralyzován.