Humanitární pomoc

CHARITA RUMBURK je stálým členem Panelu humanitárních organizací Ústeckého kraje, který je organizační, koordinační a komunikační platformou pro poskytování komplexní péče o občana při řešení mimořádných událostí a krizových stavů.  Rumburská charita, i když je malým kolečkem v obrovském soukolí, kterým je Charita ČR, je však připravena poskytnout potřebnou pomoc i osobám, které postihla mimořádná či krizová situace, např. povodně, válečný konflikt na Ukrajině, či jiný útok apod. .

vector-of-two-hands-holding-earth-vector-id1036856004

Bleskové povodně - srpen 2010

Charita Rumburk pomáhala v obcích Šluknovského výběžku. Pracovníci a dobrovolníci předávali materiální pomoc a poskytovali  duševní podporu.

Pomoc směřovala konkrétně do těchto obcí: Rumburk, Jiříkov,  Staré Křečany, Krásná Lípa, Šluknov, Lobendava, Vilémov, Horní Poustevna, Dolní Poustevna, Velký Šenov, Mikulášovice, Království, Císařský, Rožany, Dolní Podluží.

Do postižených obcí byla rozvážena materiální pomoc (voda, úklidové prostředky, ochranné pomůcky, pracovní náčiní, přikrývky, povlečení, ručníky, nádobí,…) a zapůjčovány byly i vysoušeče.

Kdo pomáhal?

Prostřednictvím Charity Rumburk pomohli níže zmíněné organizace, podnikatelé i fyzické osoby. Patří jim obrovský dík

Benefiční koncert "Sami sobě"

Dne 27. srpna 2010 uspořádala Charita Rumburk ve spolupráci se  skupinou Stefanie Ruso Band benefiční koncert na pomoc postiženým bleskovou srpnovou povodní.

Výtěžek akce byl použit na pokrytí nákladů s uspořádáním koncertu a 70% výtěžku bylo předáno starostovi Města Raspenava.

Výtěžek z koncertu byl více jak šest tisíc korun. Koncert si přišlo shlédnout 48 lidí.Plakát koncertu