Po dlouhé odmlce a omezeních se opět konala v rumburské charitě tradiční akce k příležitosti Mezinárodního dne dětí, a to pod názvem „Na jedné lodi“. I přes to, že se jednalo o tradiční akci, byla v mnohém jiná. Akce se shledala se zájmem jak ze strany účastníků, který přišlo více než 7 desítek, ale také ze strany dobrovolníků, kteří pomáhali při přípravě a realizaci celé akce. Všem patří veliký dík za nádherné odpoledne.

V posledních 3 měsících rumburská charita nepomáhá jen rodinám a občanům České republiky, ale také rodinám z Ukrajiny. Proto byla snaha touto akcí, více se navzájem poznat. Ukrajinské maminky připravily tradiční boršč a čeští zástupci zase klasický guláš. Nechyběly ani pokrmy sladké a pečené. Cíl akce byl nadmíru splněn. Zábava byla pro všechny, ochutnávky jídel také a odměna za jakoukoliv účast se nevyhnula dětem ani dospělým.

Jak napsala jedna z účastnic, paní Kateryna Onyshchenko - dlouholetá pracovnice ve školství, nyní v důchodu, akce byla vysoké úrovni.

Za tým pracovníků rumburské charity mohu říci, že při spolupráci s klienty z Ukrajiny máme jen dobré zkušenosti. Proto je mi líto, že se opakovaně setkáváme s názory lidí, kteří pomoc těmto rodinám odsuzují.

Děkujeme za podporu i významným donátorům: Ústecký kraj, Město Rumburk.

Martina Škodová DiS.

Ředitel