Týden Nnízkoprahových klubů XII.

V týdnu od 24. do 30. září mohou lidé navštívit nízkoprahové kluby po celém Česku. Ty otevřou své dveře veřejnosti, aby ji seznámily se svou prací a zároveň vyvrátily mýty, které se s nízkoprahovými službami pojí. Náš klub se již tradičně k celorepublikové kampani připojí a připraví pro veřejnost vlastní program. Návštěvníci se mohou těšit na Pouliční AZ kvíz, turnaje, streetbal, Den otevřených dveří a jiné.

Místo: Žijeme spolu - nízkorpahový klub pro děti a mládež
Termín: 24. 9. 2018, 13:00 — 27. 9. 2018, 18:00
Kategorie: Beseda, Den otevřených dveří, Akce pro dobrovolníky, Akce pro veřejnost

Pracovníci nízkoprahového klubu poskytují mladým lidem pomoc v obtížných životních situacích spojených s dospíváním. S teenagery nejčastěji řeší vztahy v rodině, ve škole nebo s vrstevníky, ale také experimenty s návykovými látkami či v sexualitě. U mladších dětí se pracovníci setkávají se školními neúspěchy nebo s problémy v rodině. Formou prevence pak usilují o to, aby mladí lidé obtížné situace zažívali v co nejmenší míře. V těchto službách působí přibližně 900 pracovníků. Podle České asociace streetwork by jich bylo potřeba minimálně jednou tolik. Dětí se v problémech ročně ocitá několik desítek tisíc.