Ples klubu

Soutěžní odpoledne

Mozkolamy

Dílna vaření

"Žijeme spolu" - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež

Člen České asociace streetwork Praha

I díky Vám nabízíme bezplatné sociální poradenství

Občanská poradna Rumburk je jednou ze tří sociálních služeb, kterou Oblastní charita Rumburk nabízí.

Stejně tak jako ostatní sociální služby této organizace, je i tato poskytována bezplatně. Jednu hodinu v týdnu je otevřeno i kontaktní místo občanské poradny ve Šluknově, které je více dostupné klientům právě ze Šluknovského výběžku. Poradna nabízí semináře na zajímavá témata, také poradenství v cca 18 - ti oblastech a jednou z nich je právě dluhové poradenství.

Smutek a zklamání

Cyklovýlet k pramenům Mandavy - srpen 2016

Není nad osobní zkušenost a zážitek – to je motto, kterým se řídí i pracovníci nízkoprahového klubu pro děti a mládež v Oblastní charitě Rumburk. Avšak to, co viděly během cyklovýletu koncem prázdnin, tak toho bychom je raději ušetřili.

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám

„Oblastní charita Rumburk je zapojena do projektu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Od června tohoto roku již rumburská charita distribuovala na 182 balíčků pomoci. Celkem zatím podpořila na 130 osob, rodin s dětmi i osob bez domova.“

Kdo si hraje nezlobí

,,Prázdniny nám nedávno začaly a nyní je již půlka za námi. V Nízkoprahovém klubu v Oblastní charitě Rumburk je pro děti připravený program na každý den.“

Sešli jsme se na Zelený čtvrtek v rumburské charitě

Zdobení zeleného osení - tulipánové origami

„Zelený čtvrtek byl v Oblastní charitě Rumburk tradičně rukodělný. Pro velké i malé, pro děti i dospěláky byla připravena bohatá nabídka výroby velikonočních symbolů, kterou přišlo okusit na šest desítek osob.“

Radostné a požehnané Velikonoce!

"Láska Kristova, který se za nás na kříži obětoval a třetího dne byl slavně vzkříšen, ať Vás provází, ať je Vaší silou, radostí a nadějí."  Mons. Pavel Posád, prezident Charity ČR

"Všem našim klientům, zaměstnancům, dobrovolníkům, partnerům, příznivcům a dárcům, a také jejich blízkým, přeji radost z Kristova Vzkříšení a požehnané svátky velikonoční."  Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR

Vyjádření k financování sociálních služeb v Ústeckém kraji

V souvislosti s rozhodnutím Ústeckého kraje ve věci financování sociálních služeb, které je pro mnohé neziskové organizace pracující v této oblasti likvidační, se na nás sdělovací prostředky obracejí s žádostí o vyjádření k této situaci a zároveň se ptají, zdali Biskupství litoměřické jako zřizovatel charit v litoměřické diecézi bude charitám kompenzovat tento výpadek finančních prostředků a zdali k tomu použije peněz z majetkového vyrovnání.

Přáníčko

Šťastné a veselé Vánoce!

Závody na koloběžkách se i letos vydařily

Závody koloběžek - letos poprvé v parku "Přátelství"

Interaktivní povídání o dospívání

Nízkoprahový klub pro děti a mládež "Žijeme spolu" při Oblastní charitě Rumburk pořádá pro své uživatele/ky mnoho zajímavých besed. Také včerejší povídání o starostech i radostech dospívání bylo zrealizováno na přání právě děvčat.