Závoz balíčků pomoci

Program FEAD

Program FEAD„Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“ je operační program Ministerstva práce a sociálních věcí financovaný z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD).

Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou po celé ČR distribuovat ve svých regionech jednotlivémístní Charity, které zájemcům v nepříznivé situaci poskytnou také odborné poradenství nebo další pomoc, jak situaci řešit. Balíčky jsou k vyzvednutí na výdejních místech jednotlivých Charit.

Plakát A3 ke stažení zde.

Výdejní místo v Rumburku: OBLASTNÍ CHARITA RUMBURK

Čas výdeje:                            Čtvrtek 9,30 - 11,30 hodin

Kontaktní osoby:                   Martina Škodová, DiS.

Bc. Pavla Brodinová, DiS.

Zobrazit články z rubriky:  Články

I díky Vám nabízíme bezplatné sociální poradenství

Občanská poradna Rumburk je jednou ze tří sociálních služeb, kterou Oblastní charita Rumburk nabízí.

Stejně tak jako ostatní sociální služby této organizace, je i tato poskytována bezplatně. Jednu hodinu v týdnu je otevřeno i kontaktní místo občanské poradny ve Šluknově, které je více dostupné klientům právě ze Šluknovského výběžku. Poradna nabízí semináře na zajímavá témata, také poradenství v cca 18 - ti oblastech a jednou z nich je právě dluhové poradenství.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Pro někoho příležitost, pro jiného pomoc

Prostory šatníku

„Nikdy nemůžete vědět, co bude zítra. Každý z nás se může ocitnout bez střechy nad hlavou, nebo s obstaveným účtem, protože např. partner/ka nasekal/a dluhy a nemáte jak zajistit základní potřeby. I pro takové lidi je materiální pomoc ze Sociálního šatníku velmi důležitá.“

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

Češi chtějí pečovat o seniory doma, neví ale, na koho se obrátit

Foto Marie Bartošová

Více než polovina Čechů (55 %) zná ve svém okolí někoho, kdo se o sebe již nedokáže plnohodnotně postarat a vyžaduje péči další osoby. Každý třetí (30%) obyvatel má někoho takového dokonce přímo v rodině. Přibližně třetina populace má osobní nebo zprostředkovanou zkušenost s péčí o rodiče nebo prarodiče. Tato zkušenost je sdílena ve všech věkových kategoriích napříč populací. Vyplývá to z čerstvého průzkumu provedeného společností ppm factum research pro Charitu Česká republika.

Čeští poutníci předali ve Vatikánu sochu sv. Anežky

Socha sv. Anežky České ve Vatikánu. Snímek Ondřej Mléčka

Papež František přijal 10. září od českých poutníků sochu sv. Anežky České. Na generální audienci na Svatopetrském náměstí, mu umělecké dílo předala česká delegace vedená ministrem kultury Danielem Hermanem. Součástí delegace byla např. také místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horská, policejní prezident Tomáš Tuhý, čeští biskupové, zástupci akademické obce a občanské společnosti. Sochu provázela rovněž výprava poutníků z české Charity.

Smutek a zklamání

Cyklovýlet k pramenům Mandavy - srpen 2016

Není nad osobní zkušenost a zážitek – to je motto, kterým se řídí i pracovníci nízkoprahového klubu pro děti a mládež v Oblastní charitě Rumburk. Avšak to, co viděly během cyklovýletu koncem prázdnin, tak toho bychom je raději ušetřili.

Víte, jak na důstojné stáří? STAREJTE se!

Na Jungmannově náměstí můžete navštívit naši výstavu (foto: Marie Bartošová).

Přemýšleli jste už o tom, kde a jak stráví vaši blízcí důstojný závěr života? Jste připraveni o svoje rodiče a prarodiče pečovat v domácím prostředí? Víte, kam se obrátit pro radu? Starejte se. Pomůžeme Vám!

Místopředseda vlády Andrej Babiš navštívil azylový dům v Jiřetíně

Ve čtvrtek 1.9.2016 přivítali v Azylovém domě sv. Máří Magdalény v Jiřetíně pod Jedlovou Andreje Babiše, místopředsedu vlády ČR.