DM pomáhá dětem

Prostřednictvím tohoto projektu  se dm drogerie markt ve spolupráci s Charita Česká republika rozhodla podporovat rodiny, které se dostaly do tíživé životní situace a jejichž děti byly ohroženy chudobou

Oblastní charita Rumburk vydávala kupony na pleny rodinám v tíživé sociální situaci do 31. 5. 2016.

Zobrazit články z rubriky:  Články služby

I díky Vám nabízíme bezplatné sociální poradenství

Občanská poradna Rumburk je jednou ze tří sociálních služeb, kterou Oblastní charita Rumburk nabízí.

Stejně tak jako ostatní sociální služby této organizace, je i tato poskytována bezplatně. Jednu hodinu v týdnu je otevřeno i kontaktní místo občanské poradny ve Šluknově, které je více dostupné klientům právě ze Šluknovského výběžku. Poradna nabízí semináře na zajímavá témata, také poradenství v cca 18 - ti oblastech a jednou z nich je právě dluhové poradenství.

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám

„Oblastní charita Rumburk je zapojena do projektu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR. Od června tohoto roku již rumburská charita distribuovala na 182 balíčků pomoci. Celkem zatím podpořila na 130 osob, rodin s dětmi i osob bez domova.“

Charita se zapojila do operačního programu FEAD na pomoc nemajetným

Program FEAD

Lidé v nouzi budou od června zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“. Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou distribuovat ve svých regionech jednotlivé místní Charity, které pomohou také odbornou radou.

Sešli jsme se na Zelený čtvrtek v rumburské charitě

Zdobení zeleného osení - tulipánové origami

„Zelený čtvrtek byl v Oblastní charitě Rumburk tradičně rukodělný. Pro velké i malé, pro děti i dospěláky byla připravena bohatá nabídka výroby velikonočních symbolů, kterou přišlo okusit na šest desítek osob.“

Radostné a požehnané Velikonoce!

"Láska Kristova, který se za nás na kříži obětoval a třetího dne byl slavně vzkříšen, ať Vás provází, ať je Vaší silou, radostí a nadějí."  Mons. Pavel Posád, prezident Charity ČR

"Všem našim klientům, zaměstnancům, dobrovolníkům, partnerům, příznivcům a dárcům, a také jejich blízkým, přeji radost z Kristova Vzkříšení a požehnané svátky velikonoční."  Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR

Známé přísloví praví – Ohýbej stromek, dokud je mladý

„Pokud chceme pomáhat rodinám sociálně znevýhodněným, je zapotřebí začít s pomocí již u malých dětí, jinak se ze začarovaného kruhu společnost nedostane. V naší společnosti je mnoho rodin, které se nacházejí na hranici chudoby, nebo již pod ní. Často nejsou schopny dostát svým rodičovským povinnostem ať už z důvodů, kdy nemají zajištěny své základní potřeby, nebo zkrátka nemají takové sociální návyky (jako děti vyrůstali sami v podobných podmínkách).“

Poprvé...

Poprvé...si hladím koně

„Když se řekne Poprvé…,většina z nás si představí scénu se sexuálním podtextem, tento příspěvek je však zcela o něčem jiném. Pro pracovníky rumburské charity je to motor, který je žene vpřed. Jsou to krásná a nezapomenutelná Poprvé… klientů Asistenční služby pro rodiny s dětmi.“

Vyjádření k financování sociálních služeb v Ústeckém kraji

V souvislosti s rozhodnutím Ústeckého kraje ve věci financování sociálních služeb, které je pro mnohé neziskové organizace pracující v této oblasti likvidační, se na nás sdělovací prostředky obracejí s žádostí o vyjádření k této situaci a zároveň se ptají, zdali Biskupství litoměřické jako zřizovatel charit v litoměřické diecézi bude charitám kompenzovat tento výpadek finančních prostředků a zdali k tomu použije peněz z majetkového vyrovnání.

Děti dětem

Největší radost přináší, když můžeme radost někomu udělat. To bylo jedním z cílů prázdninové akce „Asistenční služby pro rodiny s dětmi“.  Chlapci z rodin, kteří využívají sociální službu Oblastní charity Rumburk, vyrobili dřevěné stoličky, které darovali dětem v mateřské školce.