Sešli jsme se na Zelený čtvrtek v rumburské charitě

Zdobení zeleného osení - tulipánové origami

„Zelený čtvrtek byl v Oblastní charitě Rumburk tradičně rukodělný. Pro velké i malé, pro děti i dospěláky byla připravena bohatá nabídka výroby velikonočních symbolů, kterou přišlo okusit na šest desítek osob.“

Oblastní charita Rumburk poskytuje sociální služby, zaměřené zejména na pomoc rodinám s dětmi v nepříznivé životní situaci, dětem a mládeži ohroženým negativními vlivy nebo osobám v krizi. V rámci těchto služeb pracovníci poskytují pomoc, podporu, asistenci, odborné rady a motivují je ke zlepšení jejich nepříznivé životní situace. Všechny služby jsou organizací poskytovány bez finanční úhrady uživatelů, jsou bezplatné. A právě akce, jako je například Velikonoční tvoření, která proběhla na Zelený čtvrtek, je jednou z technik práce s cílovými skupinami těchto služeb a současně i prezentací činnosti organizace. Na šest desítek osob zavítalo na akci Velikonoční tvoření. Každoročně v pašijovém týdnu pořádá organizace tuto jarní akci nejen pro uživatele svých služeb, ale i pro širokou veřejnost. Svátky jara tady na každém kroku připomínaly tradiční velikonoční symboly. Návštěvníci si vyzkoušeli pletení pomlázky, malování vajec, zdobení zeleného osení, velikonoční perníkové malování, ale i výrobou dřevěného zajíčka. Při práci byl i prostor na popovídání si o tom, jaký význam má toto období křesťanského liturgického roku. Odměnou byly návštěvníkům jejich vlastnoruční výtvory, ale i laskominy, které do akce věnovaly přátele z příhraniční farnosti Katholische Pfarre „Maria Himmelfahrt“ Leutersdorf. Požehnané svátky jara, sluníčko v srdci a stálý úsměv na tváři vám přejí pracovníci Oblastní charity Rumburk. Sociální služby jsou spolufinancovány Městem Rumburk, Ústeckým krajem a dalšími dárci, děkujeme.